Fra Skagen 04.06.2010

På tur! Endelig…
Sitter i Skagen og skriver reisebrev. Jeg er kommet meg avgårde!
Alle forberedelsene gikk etter «planen» og alt ordnet seg det ene etter det andre. Tidsnok. Fantastisk! Takk til dere som har hjulpet meg for å få til dette og til dere som kom og vinket til oss når jeg forlot moder landet.
Turen over gikk fantastisk,  satt og spiste  fiskesuppe  kl.14.00 på torsdag, det vil si at vi brukte ca.18 timer over. Vi hadde god stabil vind i ryggen hele veien. Akkurat som værmannen hadde sagt. 5.knop i snitt er heller ikke værst.
Fant ut underveis at Autopiloten trengte litt justering, men tre lyse hoder en hammer og en tang gjorde nytten. Ellers gikk liksom alt så fint. «Flittige lise» jobbet som besatt hele veien og «Knud» Styrte trygt og bestemt, rett som en snor. Jeg sov ca 20 min på turen, så jeg er fortsatt litt trøtt i trynet. Staale og Severin sov nok litt mer, men jeg koste meg alene på vakt, satt og filosoferte og lurte på om det snart går opp for meg hva jeg har gjort. Jeg tror at fordi jeg bare dro over dammen til Skagen, som jeg har gjort så mange ganger før, så går det liksom ikke helt opp for meg hva som er i gang. Jeg skal på min livs tur, og jeg vet det nesten ikke selv en gang…
Mannskapet gjorde en veldig bra jobb ombord, Staale og Severin var gode å ha med.
Vi fant ut etterhvert at det var ikke mindre enn 7  bærbare pc’er ombord, to kartprogremmer på hver pc, Navtex og VHF. Så Værmeldinger, kart, osv. skulle vi ikke gå tom for over.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s