Reisebrev fra Staale 04.06.2010

Da har Jan Kåre Stenberg (aka. JK Stoneberg, Kaare) kommet seg av gårde. Mannen med navnet som kan brukes til så mangt. «Kaare med låret», «autokaare», «vindkaare» osv. Det er respekt av hva Kaare har lagt ut på når alle vennene hans etablerer seg med million gjeld og familie osv. Slik som jeg selv er stor entusiast av.
I kvåsefjorden, når den siste av følge båtene snudde baugen hjemover til trygge Tømmerstø så begynte det etter hvert å gå opp får «Kåre med skuta» at han faktisk hadde reist på jordomseiling. Gutten (les mannen) smilte, men man så også et drag av tenksomhet i ansiktet. Det var tydelig å se at tanken var: «Har jeg gjort det rette?» «Hva med en blond, søt og real Kristiansand jente med stasjonsvogn, trygg jobb, en flott leilighet og på sikt enebolig, istedenfor?» «Kaare håndverker» hadde jo vært alle jenters drøm, som kunne fikset det meste man trenger for en trygg og etablert familie.
Kaare har hatt en del motgang og har gjort en stor jobb med å kvitte seg med alle sine landbaserte eiendeler for å følge sine drømmer og selv ser jeg at han er bevisst på valget han har gjort og personlig har jeg stor tro på at «Kåre med Cassiopeia» kommer seg rundt jordkloden og kommer til å komme hjem som en stabil mann med mye livserfaring som ikke kan brukes til noen ting i det daglige livet i KRS og da blir problemet at trangen til nye prosjekter alltid vil ligge i bakhodet, og rastløsheten vil gnage langt inni invollene resten av livet.
Turen over gikk som alle andre turer over fra KRS til Skagen, noe vind fra vestlige semisirkelen og et par skip osv, skuta fungerte som den skulle og kaare holdt koken. Vi andre gjorde det vi skulle, men ikke no mer. Den eneste kapteins avgjørelsen jeg tok var å fortelle «SkipperKaare» at Sevrin og meg sover fordi du kommer uansett til å seile store deler av denne jordomseilingen din alene så du kan like godt begynne i dag.
Kaare har også tatt en annen avgjørelse og det er at vi skal være i skagen til Søndag 6 Juni siden det er over 1000 sørlendinger som har tatt turen til Skagen. Teorien her er at Kaare nok ønsker seg en siste KRS input før han setter ut i den store verden for nok en gang og overbevise seg selv om at dette er det eneste rikige for «KaareJordomseiler».
Dette var da egentlig mitt brev til Kaare og de fleste som kjenner meg ser vel at noe av det som står over er helt og holdent mine egne tanker, og om «Kaarejordomseiler» kommer til å få det på samme måten etter endt jordomseiling vil tiden vise.

Lykke til «Kaare».

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s